Valentin Ionescu (ASF): S-au înregistrat progrese în ceea ce privește digitalizarea pentru piața de asigurări din România
Telex » Știri 27 noiembrie 2020
Piaţa românească de asigurări a înregistrat progrese, în ultimele luni, în materie de digitalizare, iar avantajele sunt, printre altele, reducerea timpului, transparenţa proceselor, siguranţa, îmbunătăţirea experienţei utilizatorului, reducerea costurilor, a afirmat Valentin Ionescu, director al Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), relatează Agerpres. „În ultimele luni, s-au înregistrat progrese în materie de digitalizare pentru piaţa românească de asigurări, aşa cum am fi văzut în mod normal în câţiva ani. Potrivit analizelor, avantajele digitalizării sunt: reducerea timpului, transparenţa proceselor, siguranţa, îmbunătăţirea experienţei utilizatorului, reducerea costurilor şi altele”, a spus Valentin Ionescu, la conferinţa UNSICAR – Tendinţele de transformare digitală care au deja impact în remodelarea lanţului valoric în asigurări.
El a declarat că asigurarea cibernetică adaugă valoare, creşte rezilienţa, scade impactul financiar. „Asiguratorii, dar şi intermediarii, trebuie stimulaţi să îşi evalueze riscurile cibernetice, dar şi să monitorizeze continuu menţinerea măsurilor împotriva acestor riscuri. Odată cu digitalizarea asigurătorii şi intermediarii trebuie să ofere consultanţă, inclusiv juridică, în ceea ce priveşte produsele de asigurări”, a spus Valentin Ionescu.
El a menţionat că ASF asigură monitorizarea pieţei asigurărilor pentru a identifica soluţii tehnologice inovatoare, implementate de companiile de asigurări, pentru a răspunde contextului actual, caracterizat de criza generată de COVID-19, şi pentru a respecta drepturile consumatorilor de produse de asigurare.
„Site-ul web al grupului InsurTech HUB a fost actualizat constant şi s-a menţinut o legătură strânsă între membrii InsurTech HUB şi ASF. Zona de Fintech Hub de pe site-ul ASF a fost implementată, de asemenea, pentru a susţine noile tehnologi”, a mai declarat Valentin Ionescu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile