Valoarea creditelor alocate de bănci prin Programul IMM Invest este de 8,2 miliarde lei
Telex » Știri 17 septembrie 2021
Prin Programul IMM Invest au fost acordate 10.259 de garanții, iar valoarea creditelor alocate de bănci este de 8,2 miliarde de lei, a anunțat Dumitru Nancu, director general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), citat de Agerpres. „IMM Invest este cel mai mare program pe care Guvernul României îl derulează în ultimii 30 de ani. (…) Anul acesta, la aproximativ 3 luni de la derularea programului am depășit cifra de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii care beneficiază de acest program. Avem până la această oră un număr de 10.259 de garanții. Valoarea creditelor alocate de către cele 23 instituții financiar bancare cu care avem convenție, adică toate băncile din România, este de 8,2 miliarde de lei”, a spus Dumitru Nancu, la Forumul Antreprenorilor din industria agricolă.
El a menționat că prin acest program Guvernul României alocă două tipuri de credite. O linie de capital de lucru a cărei valoare nu poate să depășească 5 milioane de lei, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire încă trei ani, și un credit de investiții pe 6 ani și o valoare maximă de 10 milioane de lei. Cele două nu pot să depășească împreună 10 milioane de lei.
Dumitru Nancu a precizat că atât anul acesta, cât și anul trecut, 85% dintre creditele solicitate de întreprinderile mici și mijlocii au fost pentru capital de lucru, iar 15% pentru investiții.
„La această dată, din total plafon alocat de Guvernul României de 15 miliarde, din care un miliard este pe Agro Invest, s-a consumat 60% plafonul pe IMM Invest”, a precizat Dumitru Nancu. De asemenea, el a spus că în cadrul Agro Invest (subprogram al IMM Invest, n.r.) s-au aprobat 1.275 de credite a căror valoarea de finanțare este de 1,5 miliarde de lei. În acest moment a fost depășit plafonul alocat de la începutul anului.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale