Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut semnificativ în noiembrie
Telex » Știri 6 decembrie 2022
Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu aproape 24% în noiembrie, la 142.889 de unități, a patra lună de creștere consecutivă, a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters, preluată de Agerpres. În noiembrie, Dacia a vândut 3.299 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 160,19% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 1.241 de unități.
Avansul din noiembrie, după cinci luni de scăderi ale livrărilor, vine în urma creșterii vânzărilor de vehicule electrice, a apreciat SMMT.
Vânzările de vehicule prietenoase cu mediul (EV) au continuat să crească, înmatriculările de mașini electrice alimentate cu baterii au urcat cu 34,2%, reprezentând mai mult de unul din cinci vehicule noi livrate în noiembrie. Din 2030, vânzările de mașini noi pe benzină și motorină vor fi interzise în Marea Britanie.
"Deși ne așteptăm ca redresarea să continue în 2023, dificultățile economice globale și interne ar putea face ca piața să rămână sub nivelul de dinaintea pandemiei", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes. Acesta a cerut autorităților măsuri urgente, inclusiv majorarea investițiilor în infrastructura de reîncărcare a vehiculelor electrice, pentru a stimula cererea de mașini prietenoase cu mediul.
În primele 11 luni din acest an, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 10,7%, la 983.099 unități. În perioada ianuarie-noiembrie 2022, Dacia a vândut 26.282 vehicule pe piața britanică, în creștere cu 66,07% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 15.826 unități.
Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național