Vânzările de biciclete încetinesc în Europa, exceptând bicicletele electrice
Numărul 25-26, 28 iun. - 11 iul. 2023 » Roza vânturilor
Vânzările de biciclete au încetinit puternic în Europa în anul 2022, după o creștere semnificativă în plină pandemie, însă bicicletele electrice și-au continuat creșterea explozivă, a anunțat Confederația Europeană a Industriei Bicicletelor (Conebi), informează AFP, preluată de Agerpres. 14,7 milioane de biciclete fără sisteme cu asistență electrică au fost vândute în 2022 în Uniunea Europeană și Marea Britanie, ceea ce înseamnă o scădere de 9,1% comparativ cu 2021.
Însă vânzările de biciclete electrice au atins o cifră record de 5,5 milioane de unități (creștere de 8,6% comparativ cu 2021), stimulate de piețele din Germania, Franța și Țările de Jos. În consecință, una din patru biciclete vândute în Europa este electrică.
Faptul că bicicletele electrice sunt mai scumpe decât cele tradiționale a făcut ca cifra de afaceri totală a sectorului să crească, în pofida faptului că vânzările de biciclete tradiționale au încetinit. Potrivit cifrelor Conebi, cifra de afaceri totală generată de vânzările de biciclete în Europa a ajuns la 21,2 miliarde de euro în 2022 (creștere de 7,4% în ritm anual).
"Industria europeană a dat dovadă de o rezistență remarcabilă în 2022, în pofida unui recul important al vânzărilor de biciclete tradiționale și a problemelor de logistică care continuă de la începutul pandemiei", a comentat într-un comunicat președintele Conebi, Erhard Buchel. "Viitorul rămâne promițător. Suntem încurajați de accentul pus pe durabilitate, precum și pe continuarea producției europene", a adăugat Erhard Buchel.
Numărul de biciclete tradiționale produse în Europa a scăzut ușor, până la 15,3 milioane de biciclete (minus 5,3% în ritm anual), însă numărul de biciclete electrice produse a crescut puternic, până la 5,4 milioane de unități (creștere de 19% comparativ cu 2021).
Acest sector industrial reprezintă 180.000 de locuri de muncă, în timp ce cele 60.000 de magazine de biciclete asigură la rândul lor 200.000 de locuri de muncă, potrivit Conebi.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile