Vânzările globale de automobile electrice au scăzut în iulie pentru prima dată
Numărul 34, 10-16 septembrie 2019 » Lumea în care trăim
Vânzările globale de automobile electrice au scăzut pentru prima dată în istorie în luna iulie a acestui an, după ce China a redus subvenţiile acordate pentru achiziţionarea de automobile electrice, o dovadă a influenţei pe care o are sprijinul Guvernului asupra pieţei acestui tip de automobile, informează agenţia Bloomberg, citată de Agerpres. Potrivit unui raport publicat de firma de consultanţă Sanford C. Bernstein, aproximativ 128.000 autoturisme electrice au fost vândute la nivel global în iulie 2019, în scădere cu 14%. Vânzările de automobile electrice au scăzut în China şi America de Nord, dar au crescut în Europa.
Ritmul de creştere a vânzărilor de automobile electrice în China, cel mai mare producător şi, totodată, cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice, începe să încetinească, pe măsură ce reducerea subvenţiilor guvernamentale, dar şi încetinirea economică încep să influenţeze deciziile de achiziţie ale consumatorilor. Guvernul de la Beijing a decis să reducă subvenţiile pentru achiziţionarea de noi automobile electrice începând cu data de 26 iunie, în ideea de a-i încuraja pe constructori să se concentreze pe inovaţie.
Deşi automobilele electrice nu reprezintă decât câteva procente din piaţa auto mondială, constructorii auto mizează pe acest segment pentru creşterea lor în viitor.
În pofida scăderii înregistrate în iulie, pe primele şapte luni ale anului piaţa mondială a automobilelor electrice a înregistrat o creştere de 35%, susţin analiştii de la Bernstein, potrivit cărora pe ansamblul anului 2019 vânzările vor consemna un avans cuprins între 23% şi 48% până la 2,4-2,9 milioane unităţi.
„Aşa cum era de aşteptat, creşterea s-a oprit în luna iulie, pe fondul reducerii subvenţiilor. În pofida unor slăbiciuni pe termen scurt aşteptate pentru a doua jumătate a anului, continuăm să avem o viziune pozitivă cu privire la cererea pe termen lung de automobile electrice”, susţin analiştii de la Bernstein.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile