Veniturile principalelor bănci de investiţii din lume au crescut cu 85% în 2020
Numărul 9, 9-15 mar. 2021 » Lumea în care trăim
Veniturile principalelor bănci de investiţii din lume, obţinute din tranzacţii cu materii prime, vânzarea derivatelor şi alte activităţi din sector, au crescut cu 85% în 2020, în urma majorării câştigurilor obţinute din tranzacţionarea metalelor şi a ţiţeiului, se arată într-un studiu realizat de compania de consultanţă Coalition, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Veniturile obţinute din tranzacţii cu materii prime de către primele 12 bănci de investiţii din lume au crescut în 2020 pentru al treilea an consecutiv, după o lungă perioadă de declin cauzată de cerinţele mai dure ale autorităţilor de reglementare şi de reducerea activităţilor. În 2017, s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al acestor venituri.
În 2020, veniturile principalelor bănci de investiţii obţinute din tranzacţii cu materii prime, vânzarea derivatelor şi alte activităţi din sector au crescut la 7,5 miliarde de dolari, comparativ cu 2019, arată datele publicate de Coalition. „În domeniul tranzacţionării metalelor preţioase, veniturile au crescut semnificativ deoarece în perioade de criză mulţi investitori cred că acestea reprezintă o valoare de refugiu. În energie, petrolul a avut o performanţă foarte bună, pe fondul creşterii activităţii fondurilor de hedging”, apreciază compania de consultanţă.
Banca americană JPMorgan a înregistrat în 2020 venituri record de aproximativ un miliard de dolari de pe urma tranzacţionării, stocării şi finanţării metalelor preţioase, au declarat recent pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Cele 12 bănci incluse în studiul Coalition sunt Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Morgan Stanley, Societe Generale şi UBS.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice