Vernisajul expozițiilor tematice Lectura și arta grafică și Arta lecturii
Numărul 5, 7-13 feb. 2024 » Roza vânturilor
Tot în contextul marcării Zilei Naționale a Lecturii va avea loc prezentarea expozițiilor tematice LECTURA ȘI ARTA GRAFICĂ și ARTA LECTURII, care cuprind cele mai reprezentative și creative lucrări realizate de elevii Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”, sub îndrumarea prof. coord. Grațiela Stoian, și de elevii Colegiului Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „I. N. Socolescu” din București, sub coordonarea prof. dr. arh. Luca Matei Stoian, prof. arh. Gabriel Ulariu, prof. Felix Lupu și prof. Nicolae Stoian. Lucrările, pregătite cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, vor fi expuse în spațiile expoziționale ale Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) și Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.
Joi, 15 februarie 2024, ora 11.30, la sediul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din Strada Arh. Ion Mincu nr.10, vor avea loc vernisajul și festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări din cadrul expoziției ARTA LECTURII, care va putea fi vizitată în perioada 15 – 29 februarie 2024. Invitat: prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul MNLR.
În aceeași zi, la ora 13.30, la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66, va avea loc festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări din cadrul expoziției LECTURA ȘI ARTA GRAFICĂ, ce poate fi vizitată în perioada 13 – 16 februarie 2024.
Evenimentul este inițiat, susținut și promovat de Centrul de Excelentă în Arhitectură, Artă și Audiovizual (CEAAA), împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române. Cei interesați pot găsi mai multe detalii pe: www.mnlr.ro, www.colegiulionsocolescu.ro, www.portal.lbi.ro și www.ceaaa.ro.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național