Vicepreședinte ASF: Anul 2020 cred că va trebui să însemne o mai mare diversificare de produse pe piața asigurărilor
Telex » Știri 7 februarie 2020
Anul 2020 va trebui să însemne o mai mare diversificare de produse pe piaţa asigurărilor, atât din zona asigurărilor de viaţă, cât şi din cea a asigurărilor generale, iar digitalizarea trebuie dusă la un nou nivel, a declarat, la un eveniment de profil, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu, citat de Agerpres. „De asemenea, un rol extrem de important şi, după părerea mea, este poate cel mai important dintre toate, este ducerea digitalizării la un nivel superior faţă de ce avem în acest moment. Sunt paşi importanţi care au fost făcuţi în 2019 şi am observat că pe finalul anului 2019 şi începutul anului 2020 foarte multe dintre societăţile de asigurări au venit cu diferite platforme care prin accesarea lor se pot obţine şi produse şi multe alte facilităţi care le-au fost acordate clienţilor. Dar dacă această digitalizare nu face paşi mai mari şi mai rapizi în zona penetrării efective în beneficiul consumatorului pierdem practic trenul dezvoltării şi degeaba aşteptăm să avem o piaţă dezvoltată pentru că fără aceste lucruri nu vom putea ajunge unde ne dorim”, a spus Cristian Roşu.
El a afirmat că avem o piaţă de 20 de milioane de locuitori şi doar de 2 miliarde de euro prime brute subscrise, iar penetrarea raportată la PIB este de 1%.
Vicepreşedintele ASF a menţionat că asigurările de viaţă au în spate sume consistente cu maturităţi foarte lungi, de la 10 la 30-40 de ani, iar acestea pot fi redistribuite în economia reală.
De asemenea, el a precizat că, din punct de vedere legislativ, nu ar dori ca anul acesta să se transforme într-un an al bulversărilor de business, dar vor avea loc câteva modificări în mod obligatoriu şi a menţionat, printre altele, Legea RCA.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane