(VIDEO) Ziua Națională a Contabilului Român, ediția a XVI-a: Contabilul, pregătit pentru viitor
Numărul 27-28, 14-27 iulie 2020 » Agenda CECCAR
Luni, 13 iulie 2020, cu un an înaintea împlinirii unui secol de la reglementarea profesiei în țara noastră, CECCAR a sărbătorit cea de-a XVI-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român. Astfel, 2020 reprezintă al 16-lea an în care evenimentul aduce în prim-plan profesia contabilă din țara noastră, subliniind din nou importanța acesteia pentru mediul economic, pentru întreaga societate.
Principalul eveniment consacrat Zilei Naționale a Contabilului Român, cu tema „Contabilul, pregătit pentru viitor”, fiind transmis în premieră live pe ceccartv.ro.
Manifestarea a fost deschisă de președintele Consiliului superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, expert contabil.
Sub deviza Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, și secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, au dezbătut pe larg tema Contabilul, pregătit pentru viitor, relevând bogatele tradiții ale profesiei contabile din țara noastră, precum și principalele preocupări, actuale și de perspectivă, sub impactul pandemiei de COVID-19, accentul fiind pus pe modalitățile practice de a se răspunde eficient, prioritar, la cerințele specifice erei digitale.
Ziua Națională a Contabilului Român este sărbătorită în întreaga țară, de către toate filialele CECCAR, manifestările reliefând, la rândul lor, recunoașterea economico-socială a rolului de primă dimensiune al organizației noastre profesionale în dezbaterea și soluționarea marilor și complexelor probleme cu care se confruntă societatea românească, în ansamblul ei.
Cu acest prilej, au fost anunțate rezultatele deosebite obținute la nivel național de companii și persoane fizice membre ale CECCAR.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice