Viitorul comisar pentru Concurență intenționează să impulsioneze competitivitatea companiilor din UE
Telex » Știri 24 octombrie, 9:55
Uniunea Europeană ar trebui să își revizuiască regulile în domeniul fuziunilor pentru a permite apariția unor firme europene care să poată concura cu giganții globali, a declarat viitorul comisar european pentru Concurență, Teresa Ribera, informează Bloomberg, preluată de Agerpres. Teresa Ribera le-a spus parlamentarilor europeni că Directoratul General pentru Concurență din cadrul Comisiei Europene ar trebui să își adapteze abordarea cu privire la respectarea legislației în domeniul fuziunilor, pentru a impulsiona „competitivitatea companiilor din UE”.
„Obiectivul meu este să asigur că activitatea de control asupra fuziunilor conferă o pondere adecvată nevoilor economiei UE și reflectă obiectivele de politică generală și realitățile de pe piață”, a scris Teresa Ribera în răspunsurile sale la întrebările eurodeputaților, care au fost publicate miercuri.
Actualul ministru spaniol al Tranziției Ecologice, Teresa Ribera, urmează să fie audiată de parlamentarii europeni în data de 12 noiembrie, pentru a fi confirmată în postul de vicepreședinte executiv responsabil pentru politica în domeniul Competiției. Ribera va prelua portofoliul ocupat de Margrethe Vestager, renumită pentru că s-a luptat cu o serie de mari companii americane din domeniul tehnologiei.
În răspunsurile sale, Teresa Ribera a spus că acele firme din Silicon Valley care au fost urmărite cu atenție de Bruxelles în ultimul deceniu, inclusiv Apple Inc., Google, Amazon.com Inc, Meta Platforms Inc. și Microsoft Corp., vor continua să se confrunte cu o „punere viguroasă în aplicare” a Regulamentului privind piețele digitale.
Normele, care prevăd limite clare cu privire la ce pot și ce nu pot face aceste firme, vin cu amenzi potențiale mari, de până la 10% din cifra de afaceri globală, sau de 20% în cazul unor încălcări repetate, pentru cei care încalcă legislația europeană. Apple și Meta au fost avertizate deja în mod oficial că trebuie să își modifice serviciile pentru a respecta regulile europene, în caz contrar riscând să fie amendate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național