Vineri, 22 mai, începe în Capitală înscrierea voluntarilor pentru testarea gratuită pentru noul coronavirus
Telex » Știri 21 mai 2020
Conform unui comunicat transmis de primărie, platforma este parte a proiectului "Testăm pentru București" - prima inițiativă a unei autorități locale din România care asigură testarea cu aparate Real Time PCR pe scară largă a persoanelor asimptomatice.
„Vor fi folosite teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. Săptămâna viitoare vom începe și celălalt proiect de testare anunțat, proiectul care vizeaza realizarea testelor de anticorpi pentru 10.500 de bucureșteni, care va indica felul în care a circulat virusul în Capitală", arată primarul general.
Potrivit sursei citate, testarea se va realiza gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.
Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian.
Pe platforma online se pot înscrie bucureștenii asimptomatici și care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.
Aceștia vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.
Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.
Un call-center dedicat va ține legătura cu bucureștenii înscriși în program și le va comunica data și ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național