Vineri, 4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor marcată la Muzeul Antipa
Numărul 39, 2-8 oct. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” sărbătorește vineri, 4 octombrie 2024, Ziua Mondială a Animalelor. „Îi avem alături noi, în acest an, ca parteneri pe: Direcției de Mediu - Serviciul Ecologie Urbană din cadrul Primăriei Municipiului București, Jandarmeria Română, Autoritatea Pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Asociația TNR și Asociația One Rescue. Vă invităm să petrecem împreună o zi de neuitat la muzeu! Pregătim o serie de activități speciale iar accesul în expunerea permanentă este gratuit!”, se menționează într-un comunicat al muzeului.
„Iubitorii de câini și pisici sunt așteptați de ASPA, Asociația TNR și Asociația One Rescue la târgul de adopții, care va avea loc pe peluza Muzeului. Ne dorim ca fiecare vizitator să plece acasă cu un companion blănos, sănătos, microcipat, deparazitat, vaccinat și, în funcție de vârstă, sterilizat. Pentru cei pasionați de dresaj, Jandarmeria Română va susține demonstrații de dresaj canin și ecvestru, prezentându-ne legătura specială dintre om și două dintre cele mai loiale și afectuoase animale: caii și câinii. Cei mici vor avea și o zonă dedicată pentru exersarea abilităților artistice, unde își vor putea exprima talentul artistic prin desen și colorat, dând viață animalelor lor preferate. Copiii vor avea parte de o zonă dedicată creativității, unde vor putea desena și colora animăluțele lor preferate”, afirmă reprezentanții muzeului.
Ziua Mondială a Animalelor a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931, și a avut drept scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție. În prezent, această zi are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale atât în natură, cât și în viața oamenilor.
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc