Viorel Andronie (CMVRO): România este singura țară din Europa care poate să asigure medic veterinar în fiecare localitate
Telex » Știri 22 noiembrie 2024
România este singura țară din Europa, și printre puținele din lume, care poate să asigure în momentul de față medic veterinar în fiecare localitate, a afirmat, la celebrarea a 20 de ani de activitate a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), președintele Colegiului Medicilor Veterinari (CMVRO), Viorel Andronie, citat de Agerpres. „2019 - 2020 au fost ani în care profesia a beneficiat foarte mult de un lucru pe care, din păcate, mulți nu îl agreăm astăzi: e problema medicilor veterinari din mediul rural. Credeți-mă că pot să afirm acest lucru: România este singura țară din Europa și printre puținele din lume care poate să asigure în momentul de față medic veterinar în fiecare localitate din țară. Problema medicilor veterinari este una stringentă în toate țările europene. România a rezolvat această problemă, care a putut fi rezolvată ca urmare a conlucrării dintre Colegiu, ANSVSA și factorii politici”, a spus Andronie.
El a subliniat că, în ultimii 10 ani, ANSVSA a fost supusă unor provocări profesionale, respectiv apariția focarelor de pestă porcină africană, reapariția unor focare de gripă aviară sau apariția pestei micilor rumegătoare.
„În toată această perioadă - și vorbesc de ultimii 10 ani - ANSVSA a fost supusă unor provocări, provocări care au fost profesionale, și aici mă refer în cea mai mare parte la apariția focarelor de pestă porcină africană, reapariția unor focare de gripa aviară, apariția pestei micilor rumegătoare, la care, într-adevăr, ANSVSA și-a demonstrat menirea gestionând aceste focare, chiar dacă, uneori, acele decizii nu au fost foarte ferme cum ne-am dori și au lăsat posibilitatea, cel puțin unor politicieni, să valorifice aceste aspecte, lucru pe care nu ni l-am dori să se mai întâmple pe viitor”, a menționat acesta.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial