Virgil Popescu: Am cerut sprijin BERD pentru a demara rapid o strategie de dezvoltare economică post-coronavirus
Telex » Știri
23 martie 2020
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că, împreună cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a cerut sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru a demara rapid o strategie de dezvoltare economică post-coronavirus, informează Agerpres. „Ne gândim şi la ce va fi după ce va trece această criză, pentru că eu sunt optimist că vom învinge împreună coronavirusul şi această criză şi trebuie să ştim ce facem după coronavirus, pentru că, după părerea mea, probabil şi economia va trebui restartată, resetată şi adaptată noilor cerinţe. Acum vedem că începem să lucrăm foarte mult de acasă, să folosim comunicaţiile şi probabil va trebui să ne adaptăm foarte mult în zona de comunicaţii, să avem comunicaţii foarte bune, foarte solide. Am discutat (…) împreună cu ministrul de Finanţe într-o audioconferinţă cu BERD, şi le-am cerut sprijin pentru a demara rapid o strategie post-coronaviurs, de dezvoltare economică, pentru că vreau să fim pregătiţi când va trece această criză, să vedem liniile şi direcţiile în care economia românească trebuie să se îndrepte după această criză”, a spus Virgil Popescu, la un post de televiziune.
De asemenea, el a precizat că împreună cu ministrul de Finanţe şi cu premierul lucrează la un al doilea val de măsuri, pentru a putea face faţă noilor provocări apărute în contextul pandemiei de coronavirus.
Ministrul Economiei a precizat că şi-ar dori ca românii să înţeleagă şi să aplice măsurile care au fost luate recent, „nu doar aşa, de a speria populaţia”, ci pentru a preîntâmpina îmbolnăvirile.
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei