Virgil Popescu: România susține utilizarea celor mai adecvate tehnologii pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie
Telex » Știri 3 decembrie 2021
România susține utilizarea celor mai adecvate tehnologii pentru a asigura securitatea aprovizionării și accesul la prețuri accesibile la energie, a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres. „În cadrul sesiunii de joi dimineață a Consiliului Energie, miniștrii Energiei au avut un schimb de opinii cu Comisia Europeană pe problematica prețurilor la energie. Am informat asupra măsurilor adoptate de România la nivel național pentru protejarea consumatorilor vulnerabili și a diferitelor categorii de consumatori - casnici, IMM, ONG-uri, spitale etc. Am evidențiat că, pe termen mediu și lung, România susține utilizarea celor mai adecvate tehnologii pentru a asigura securitatea aprovizionării și accesul la prețuri accesibile la energie. Pentru România, aceasta înseamnă utilizarea energiei din surse regenerabile, nucleare și gazelor naturale”, a scris Virgil Popescu pe rețeaua de socializare.
Ministrul a precizat că a solicitat Comisiei Europene să faciliteze investițiile în gaze naturale și energia nucleară, în condițiile în care investitorii au nevoie de stabilitate și predictibilitate. Altfel, riscăm să afectăm tranziția energetică, a spus el.
„Am susținut, alături de colegii mei din Franța, Spania, Italia și Grecia, importanța de a avea o analiză mai atentă la nivel european asupra modului de îmbunătățire a cadrului legislativ al pieței de energie electrică și gaze naturale, deoarece consumatorii finali trebuie să plătească prețurile corecte la energie și să fie protejați de volatilitatea excesivă a prețurilor”, a mai scris Virgil Popescu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice