Virgil Popescu: Trebuie să investim în toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon
Telex » Știri 2 martie 2023
Trebuie să investim în toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon, pentru a ne atinge obiectivele de decarbonizare asumate la nivel european, dar și independența energetică, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres. Acesta participă la lucrările celei de-a patra reuniuni ministeriale a Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în domeniul Energiei și Climei (P-TECC), care se desfășoară la Zagreb (Croația).
"Am transmis că pentru a ne atinge obiectivele de decarbonizare asumate la nivel european, dar și independența energetică, trebuie să investim în toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon. Pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu se poate. Înlocuirea cărbunelui va necesita investiții într-o perioadă scurtă de timp, care trebuie făcute maximizând potențialul și resursele specifice fiecărei țări", a scris Virgil Popescu pe Facebook.
Totodată, ministrul a reiterat că trebuie să luăm în considerare beneficiile sociale și economice ale energiei nucleare și ale oricărei surse de energie. "Energia nucleară asigură noi locuri de muncă și are o mare contribuție la PIB-ul unei țări. Nu susținem o abordare care să ducă la o competiție între sursele regenerabile și nucleare, pentru că sunt surse complementare care vor asigura un mix energetic decarbonizat până în 2050 și, de asemenea, vor asigura dezvoltarea pieței hidrogenului din UE la maximumul său potențial. De aceea, este nevoie de o cooperare internațională pentru a asigura securitatea și independența energetică", a subliniat Virgil Popescu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național