Visul unei nopți de vară, la Teatrul de Comedie
Numărul 12, 14-20 iunie 2016 » Roza vânturilor
Teatrul de Comedie prezintă un eveniment teatral de proporții vara aceasta, producția californiană Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, în regia lui Tim Robbins. Trei reprezentații extraordinare, pe 22, 23 și 24 iunie (ora 19.00), îl vor aduce în prim-plan pe marele actor și regizor de teatru și film Tim Robbins, împreună cu trupa sa, The Actors’ Gang, în București, la Teatrul de Comedie.
Tim Robbins este cunoscut publicului român pentru rolurile din filmele Top Gun, Cadillac Man, Bob Roberts sau Mystic River. Câștigător al Oscarului și al Globului de Aur pentru rolurile din Mystic River și Player, Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu producția de succes Cradle Will Rock, iar lungmetrajul Dead Man Walking, scris și produs de acesta, a câștigat mai multe premii, dintre care amintim Academy Award pentru Cea mai bună actriță (Susan Sarandon) și patru premii la Festivalul de Film de la Berlin, precum și o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun regizor și o nominalizare la Globul de Aur pentru Cel mai bun scenariu.
Din 1981, Tim Robbins este director artistic al companiei teatrale The Actors’ Gang, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole primind mai bine de 100 de premii. Compania The Actors’ Gang prezintă piese noi, neconvenționale și reinterpretări dinamice ale clasicilor, reînviind vechea semnificație a scenei ca spațiu al comuniunii sacre, transmițând publicului un mesaj îndrăzneț, original și ferm.
Pe scena Teatrului de Comedie, feeria Visul unei nopți de vară va recrea o lume fantastică, populată de zâne, vrăji, incantații, cu îndrăgostiți fermecați și descântați, o lume în care până și Crăiasa Zânelor se îndrăgostește de un măgar. O dezordine universală care este repusă pe făgaș de zburdălniciile unei nopți de la jumătatea verii.
Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Teatrului de Comedie și online, pe site-ul instituției. (O.P.)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial