Volumul amenințărilor cibernetice detectate pe PC sau telefoane mobile a scăzut în 2020
Numărul 13, 7-13 apr. 2021 » Conectarea la era digitală
Volumul general al amenințărilor cibernetice prin PC-uri sau telefoane mobile a scăzut, în 2020, însă repartizarea acestor atacuri a devenit mai diversificată și mai extinsă, în special din perspectiva malware-ului financiar propagat pe dispozitivele mobile, arată rezultatele unei analize realizată de experții de la Kaspersky, relatează Agerpres. Astfel, conform raportului „Financial Cyberthreats in 2020”, programele malware ce vizau aplicațiile bancare (Mobile bankers) au avut un impact deosebit, fiind un tip de malware conceput pentru a fura datele personale ale utilizatorilor sau chiar fonduri din conturile acestora.
Anul trecut, situația s-a schimbat complet, iar experții Kaspersky raportează că toate țările vizate și-au schimbat locul pe această diagramă.
În acest context, Rusia, lider de multă vreme în această categorie, a coborât pe locul șapte în 2020. În același timp, Japonia și Taiwan, absente de pe lista țărilor afectate în 2019, au avansat rapid, ocupând primele două locuri.
Pe lista primelor zece țări cu cele mai mari procentaje de utilizatori care au înregistrat incidente de malware bancar pe Android în cursul anului trecut se află: Japonia (cu 2,83% din totalul atacurilor), Taiwan (0,87%), Spania (0,77%), Italia (0,71%), Turcia (0,60%), Coreea de Sud (0,34%), Rusia (0,25%), Tadjikistan (0,21%), Polonia (0,17%) și Australia (0,15%).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice