Volumul de colete intrate în România din țările UE s-a dublat, în primele cinci luni
Telex » Știri 22 mai 2020
Volumul livrărilor transfrontaliere (cross-border) s-a majorat cu 75%, în primele cinci luni ale anului, comparativ cu ultimele luni din 2019, în timp ce volumul de colete intrate în România din ţările Uniunii Europene (UE) s-a dublat, arată datele centralizate de Coletăria.ro, citate de Agerpres. În acest context, cele mai accesibile pieţe sunt considerate ţările vecine (Ungaria şi Bulgaria), dar şi Germania, Cehia, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii, Italia şi Spania, „unde preţul transportului este accesibil, atât pentru magazinele din România, cât şi pentru clienţii din ţările respective, unde există comunităţi mari de români şi marketplace-uri stabile”.
„Ne aşteptăm ca, în perioada următoare, volumul de livrări cross-border din România spre alte ţări să aibă o creştere exponenţială, iar livrările de colete din alte ţări către România să se dubleze anul acesta. Comercianţii din România s-au orientat către marketplace-urile din Europa, odată cu dezvoltarea acestui segment, fapt care a dus la creşterea considerabilă a vânzărilor pe cross-border. În prezent, la nivelul pieţei locale, din volumul total de livrări, 20% reprezintă comerţ cross-border şi 80% intern. Estimăm că, până la finalul anului, ponderea pe cross-border va urca la cel puţin 30%”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.
Potrivit sursei citate, printre cele mai des întâlnite tipuri de produse livrate din România în afara ţării regăsim produsele din următoarele segmente: cărţi, sănătate & frumuseţe, fashion, produse pentru copii, jucării, articole sportive, gaming şi accesorii IT. De asemenea, pe lista celor mai comercializate produse din străinătate în România se află: IT&C, fashion, accesorii, gadgeturi, produse health & beauty, produse pentru copii, articole sportive, home & deco şi auto-moto.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național