Volumul lucrărilor de construcţii a crescut anul trecut cu 15,9%
Numărul 7, 23 feb.-1 mar. 2021 » Breviar statistic
În anul 2020, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 15,9% faţă de anul anterior, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+46,0%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+24,4%) şi la construcţiile noi (+9,3%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: construcţii inginereşti (+18,5%), clădirile rezidenţiale (+17,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+10,9%).
Potrivit INS, în luna decembrie 2020, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 12,6% faţă de aceeaşi lună a anului precedent. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de reparaţii capitale (+24,2%) şi ale lucrărilor de construcţii noi (+19,0%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 8,6%. Pe obiecte de construcţii, seria brută evidențiază sporuri ale volumului lucrărilor de construcţii inginereşti (+22,5%) şi ale clădirilor rezidenţiale (+14,5%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,7%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în intervalul analizat cu 16,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat majorări la lucrările de reparaţii capitale (+30,3%) şi la lucrările de construcţii noi (+17,1%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 2,1%.
Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creșteri ale volumului construcţiilor inginereşti (+26,7%) şi ale clădirilor rezidenţiale (+15,4%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 1,5%.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice