Voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare organizate în România, la care participă copilul titularului
Telex » Știri 23 iunie 2022
În Monitorul Oficial nr. 613 din 22 iunie 2022 a fost publicată Legea nr. 187/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Potrivit actului normativ, valoarea nominală a unui tichet de masă va putea crește, de la 1 iulie, până la 30 de lei (în prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei). Această valoare nominală se aplică și în semestrul II al anului 2022, precum și în primele două luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie și martie 2023. Angajatorii pot acorda suplimentar, în luna iulie 2022, tichete de masă având valoarea corespunzătoare diferenței dintre valoarea stabilită prin această lege, de până la 30 lei/tichet de masă/zi, și valoarea acordată în luna iunie 2022 corespunzător zilelor lucrate în această lună.
Noul act normativ mai prevede că organizațiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajați ai organizației sindicale. Frecvența acordării acestor tichete și valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizației sindicale.
De asemenea, Legea nr. 187/2022 prevede că voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare, naționale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor potrivit acestei reglementări se stabilește prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului finanțelor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național