Vrei să obții un job în domeniul financiar-contabil? Înscrie-te în proiectul Acces la carieră de succes!
Numărul 18, 12-18 mai 2021 » Cariere. Drumul spre performanță
Probabil una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă cei care abia au terminat studiile este lipsa experienței, pe care unii angajatori o solicită pentru posturile disponibile din cadrul companiilor.
Cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de studii sunt esențiale pentru orice viitor angajat, însă de cele mai multe ori este util ca acestea să fie completate și cu know-how, iar facultățile oferă această oportunitate prin includerea în programa de studii a stagiilor de pregătire practică. Dar sigur sună bine ca angajatorii să fie dispuși să angajeze studenții chiar din timpul stagiilor de pregătire, de pe băncile facultății. Tocmai acesta este unul dintre avantajele pe care Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) le oferă prin intermediul proiectului Acces la carieră de succes, confinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Ce înseamnă proiectul Acces la carieră de succes?
Înseamnă sigur o șansă pentru studenții care urmează studii în domeniul financiar-contabil de a se angaja în cadrul unei societăți autorizate să desfășoare astfel de servicii. Practic, studenții învață de la profesioniști cum să devină profesioniști. Tutorii de practică de la care pot „fura” know-how sunt experți contabili membri ai CECCAR – cu alte cuvinte, ei sunt profesioniști în domeniul financiar-contabil.
Este foarte important ca studenții să urmeze stagiile de pregătire, însă la fel de important este ca ei să aibă oportunitatea de a urma un stagiu într-o companie care să le ofere răspunsuri la întrebările pe care oricine le are la început de drum, utile în cariera pe care fiecare o va urma.
Proiectul derulat de CECCAR sprijină tranziția studenților de la educație la piața muncii, oferindu-le acestora oportunitatea de a urma un stagiu de practică „altfel”, îmbogățit cu cursuri, webinarii și chiar cu premii care susțin angajabilitatea și încurajează antreprenoriatul.
Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea tranziției de la educație la piața forței de muncă pentru cel puțin 322 de studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior (ISCED 6 și 7), cu domiciliul în regiuni mai puțin dezvoltate ale României, prin instituirea unui sistem funcțional de stagii de practică și programe de învățare la locul de muncă realizate preponderent la potențiali angajatori care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și/sau domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
Ce înseamnă proiectul Acces la carieră de succes? Putem afirma că proiectul înseamnă o șansă în plus pentru studenți de a face primul pas către o carieră de succes în domeniul financiar-contabil.
Vrei să știi dacă te poți înscrie în proiect?
Ești student la o facultate de profil economic? Ai domiciliul în România, cu excepția județului Ilfov și a municipiului București și urmezi studiile la un centru universitar din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui, Dâmbovița, Ialomița, Teleorman, Buzău, Constanța, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Hunedoara? Ai domiciliul într-unul dintre județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui, Dâmbovița, Ialomița, Teleorman, Buzău, Constanța, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Hunedoara și urmezi studiile la un centru universitar din București sau județul Ilfov? Dacă ai răspuns cu „da” la două dintre întrebări, așteptăm să ne contactezi! Scrie-ne pe acces-p1@ceccar.ro, iar pentru detalii intră pe www.acces-p1.ceccar.ro.
Trebuie să îți spunem și că pe parcursul proiectului vei beneficia de consiliere, vei învăța cum să îți redactezi CV-ul pentru angajare, cum să te prezinți la un interviu de angajare, cum să îți organizezi eficient timpul. Sigur toate acestea îți vor fi utile pentru a te pregăti pentru viitorul tău job.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 24 de luni – începând cu 14 septembrie 2020, până la 13 septembrie 2022 –, având o valoare totală de 4,740,046.16 lei, finanțarea nerambursabilă din Fondul Social European fiind de 4.029.039,24 lei, iar 711.006,92 lei reprezentând finanțare nerambursabilă din bugetul național.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice