Workshop-uri pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale
Telex » Știri 8 decembrie 2016
114 persoane au participat anul acesta la workshop-uri pentru îmbogățirea competențelor antreprenoriale în cadrul programului UNCTAD/EMPRETEC – România, implementat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), în structura instituțională de sprijin a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii. Cursurile s-au desfășurat în Cluj, Craiova, Constanța și Iași și au fost dezvoltate de Universitatea Harvard împreună cu Management Systems International și McBeer & Co. „Antreprenorii sunt interesați să dobândească cunoștințe și abilități care să-i ajute în dezvoltarea afacerii, iar acest lucru se vede și în faptul că ei se înscriu la tot mai multe cursuri organizate atât de sectorul public, cât și de cel privat. Cred că este o foarte mare nevoie ca programele naționale și politicile publice să fie axate pe educarea și formarea de competențe. Un astfel de exemplu este chiar programul UNCTAD/EMPRETEC – România în cadrul căruia numărul de persoane înscrise la workshop-uri a fost mai mare decât limita maximă de 30 de persoane per curs”, a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în MECRMA.
Programul UNCTAD/EMPRETEC– România pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor a fost implementat în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare.
EMPRETEC este un program internaţional pentru dezvoltarea şi sprijinirea antreprenorilor, desfăşurat sub egida Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD – Geneva), fiind operaţional în 32 de ţări din America Centrală, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu. EMPRETEC oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.
România este prima ţară din Europa în care se implementează acest program. Grupul-ţintă al Programului a inclus antreprenori existenţi sau potenţiali, precum şi top manageri, inclusiv specialişti din organizaţii publice sau private presupuşi a se comporta de o manieră antreprenorială sau managerială.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial