Ziua Mondială a Statisticii, sub sloganul „Conectăm lumea cu datele în care putem avea încredere”
Telex » Știri 20 octombrie 2020
La 20 octombrie 2020, în întreaga lume, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Statisticii. Evenimentul, ajuns la a treia ediţie, se desfăşoară sub sloganul „Conectăm lumea cu datele în care putem avea încredere”. Cu această ocazie, institutele naţionale de statistică din întreaga lume organizează diferite evenimente care ţintesc spre obiectivul conştientizării rolului statisticii oficiale în viaţa societăţii. „Societatea modernă nu poate funcţiona fără date statistice de calitate, relevante şi accesibile, iar realizarea unor astfel de seturi de date este şi obiectivul asumat de Institutul Naţional de Statistică al României. Faptul că Organizaţia Naţiunilor Unite a dedicat o zi pentru celebrarea statisticii vine să confirme, încă o dată, faptul că aceasta joacă un rol esenţial în societate”, a afirmat Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), citat într-un comunicat al instituţiei.
Condiţiile speciale cauzate de pandemia de COVID-19 în care se celebrează în acest an Ziua Mondială a Statisticii au fost subliniate în mesajul transmis de Antonio Guterres, secretarul general al ONU: „În timp ce Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează 75 de ani de la înfiinţare, iar lumea foloseşte date pentru a face faţă actualei provocări, Ziua Mondială a Statisticii ar trebui să scoată în evidenţă rolul statisticilor în promovarea dezvoltării durabile pentru toţi”.
Ziua Mondială a Statisticii este un eveniment care se desfăşoară o dată la cinci ani, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite. Evenimentul a fost organizat, pentru prima dată, în anul 2010, în peste 130 de state şi teritorii. Tema generală de atunci a evenimentului a fost „Sărbătorirea progreselor înregistrate în statistica oficială”. În anul 2015, Ziua Mondială a Statisticii a fost plasată sub deviza „Statistici mai bune pentru o viaţă mai bună”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial